X

Zo organiseer je het beste relatie evenement!

Een relatie evenement is hét middel om relaties die je weinig ziet of juist diegene die je vaak spreekt met hetzelfde verhaal, eens op een andere manier te ontmoeten. In een ongedwongen sfeer, waar je zelf de regie in handen hebt. En dan is het zaak dat je de juiste snaar raakt bij jouw doelgroep, ze verrast, inspireert en boeit. Maar hoe zorg je er nu voor dat je relaties uit hun stoel komen en dat ze zich écht aan je binden? MI Marketing geeft je de gouden tips.

GOUDEN TIP 1 – Uit zijn stoel en in je armen
Verplaats je in je doelgroep. Waar ligt de behoefte en de uitdaging? Elkaar weer ontmoeten onder genot van een borrel is natuurlijk leuk, maar vaak geen prioriteit voor (potentiële) klanten wanneer de werkdruk hoog is. Heb je zelf iets nieuws te vertellen [seminar] of te laten zien [productpresentatie] of is het juist beter om aan te haken bij iets in de markt [fieldtrip]. Pak datgene waarvan je weet dat jouw doelgroep ECHT geïnteresseerd is en gebruik dit als basis!

MI adviseert altijd te starten met een interne kick off met het gehele sales team om te zorgen voor draagvlak. Zij zijn uiteindelijk degenen die het moeten (uit)dragen. In deze kick off schets je niet alleen hoe het event eruit komt te zien, maar bepaal je ook de verantwoordelijkheden zoals wie er moeten zijn en wie hiervoor verantwoordelijk is.

GOUDEN TIP 2 – Verleid je doelgroep live
De zaal is gevuld en de aanwezigen zijn vol aandacht. En dan..? Dit is hét moment om jouw boodschap te verkondigen. Maar de tijd van uren ‘zenden’ is voorbij. Laat je doelgroep je verhaal daarom niet alleen horen, maar ook echt ervaren! Kies een pakkend thema waaraan je je programma kan ophangen en voer dit door in je uitnodiging, look & feel van de zaal, video’s en animaties.Zo ademt het hele evenement jouw boodschap.

Zorg daarnaast ook voor een dynamisch en interactief programma, waarbij je gasten niet alleen maar achterover leunend in hun stoel zitten, maar keer op keer verrast en geïnspireerd worden. De wereld verandert, mensen raken sneller verwend en verveeld. Beleving staat centraal! Leer van trends als congrestifals, waar deze beleving door middel van activiteiten en inhoudelijk programma op een ludieke manier met elkaar verweven worden.

Zo heeft MI bij een relatie evenement van TNT de gasten o.a. verwelkomd met een op maat gemaakte show, waarin het eigen personeel en materieel de hoofdrol speelde. De bezoekers namen plaats in de nieuwste TNT Express truck voor de presentaties. Met dat beetje extra toegevoegde waarde maak je jouw relatie evenement net even wat anders.

GOUDEN TIP 3 – Communiceer je boodschap met de nieuwste technologieën
We stipten het al eerder aan: met een evenement wil je prikkelen, vernieuwen, inspireren en origineel zijn. Maar bovenal wil je iemand echt raken en je boodschap overbrengen. De jongste technieken kunnen hier op een belangrijke wijze aan bijdragen. Denk aan videomapping, livestreaming voor de thuisblijvers, apps, 3D, hologrammen of complete hybride events. Een wereld aan nieuwe mogelijkheden ligt binnen handbereik, waarbij het uiteindelijk gaat om de juiste mix van digitale en fysieke elementen! In dit E-zine lichten we er dan ook graag eentje uit.

3D mapping– De nieuwste trend in ‘presentatieland’ uitgelicht
Een presentatie geven is wellicht toch wel één van de meest gerepeteerde acties in het vak, maar projecteren hoeft niet langer in een vierkant vlakje! Dé manier om te overdonderen tijdens evenementen en presentaties is door het gebruik van 3D video mapping. Geen saaie PowerPoints of Prezi’s meer, maar een presentatie waar de bezoekers middenin zitten en een onvergetelijke indruk achterlaat. Grijp die kans om de nieuwste technologische mogelijkheden toe te passen binnen jouw evenement. Maar onthoud: techniek is altijd het middel, nooit het doel an sich.

Meer weten? MI kent alle ins & outs van 3D mapping. Met gepaste trots mogen we zelfs melden dat MI met maar liefst twee eventcases genomineerd is voor de Event Technology Awards 2015, in de categorie: ‘Best use of technology by a conference’ en ‘Best Hybrid Event or Live Streaming Solution’.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *